28.2.2010

FC Aalto Darraa parempi maalein 2-4

Ug Darra kohtasi sunnuntain aamupelissä lohkokakkosen FC Aalton. Ensimmäisen puoliajan hyvä liike muuttui toisella puoliajalla helppojen virheiden saattelemana turhautuneeksi puolustustaisteluksi, jonka tuloksena Aalto teki kaksi maalia meidän nollaa vastaan.

Ensimmäinen puoliaika alkoi huonossa merkeissä, kun Aalton hyökkääjä pääsi tuikkaamaan jo kahden peliminuutin kohdalla vierasjoukkueen johtoon. Tämä ei Darraa lannistanut vaan pallo kiersi mallikkaasti mieheltä toiselle ja hyökkäykset vyöryivät Aalton maalia kohti. Petu onnistui vapauttamaan Juhon ja Juhon vasuri lauloi pelin tasoihin. Vartin kohdalla Vornanen antoi mallisyötön kulmasta Henun jalkaan, napakka maatiainen maalia päin ja veskarin längeistä sisään. Aalto tuli tasoihin ylivoimahyökkäyksellä: suoraan syötöstä annetun vedon Hellen otti vielä kiinni, mutta ei enää reboundia. Tauolle 2-2 tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi myös synkissä merkeissä. 2 minuuttia pelikellossa kun Aalto siirtyi jälleen johtoon. Ylivoimahyökkäys, veto kulmasta ja pallo jostain reiäistä maaliin. Paljon oli spekulaatiota oliko kyseessä oikeasti maali, vai menikö se maaliverkon sivussa olleesta reiästä sisään, mutta maali hyväksyttiin. Piste. Toinen erä oli Aallon vyörytystä ja 2-4 maali tuli 10 min pelin jälkeen. Lopussa haettiin vielä tasoitusta jokerilla, mutta tuloksetta.

Darralta tuntui toisessa erässä kunto loppuvan kesken, ymmärrettäväähän se on kun oli tänään poissaoloja ja eilinen turnauskin painoi jaloissa. Ekaa kertaa vedettiin tällä kokoonpanolla&taktiikalla ja ”vain” kolmella vaihtarilla. Tämä ottelu osoitti kuitenkin, että Hellen on tarvittaessa mies paikallaan tolppien välissä ja joukkueessa rosteria riittää. Baisi ja Petu olivat tänään paikkaamassa puolustusta.

Pelin parhaita olivat tänään:
Tuna: Länsi-Vantaan kalpein mies osoitti taistelutahtonsa keskikentällä, erinomaista puolustusta ja pelinrakentelua
Migu: Loistavaa taistelua ja pelinrakentelua ekalla puoliajalla, vähän hyytyi toisella puoliskolla
Juho: Maali, hyvää duunia alaspäin ja aina vaarallinen hyökkäyspäässä

Ottelupöytäkirjaan on muuten merkattu, että Ug Darra ja FC Aalto olisivat molemmat tehneet protestin ottelusta. Ainakaan Darra ei tälläistä ole tehnyt, eikä varmasti FC Aaltokaan voittavana osapuolena sellaista esitä. Siisti matsihan tämänpäiväinen oli parista varoituksesta huolimatta eikä kummallkaan osapuolella syytä jälkipeleihin pitäisi olla. Näitä kovia pelejä on hieno pelata ja niitä kaivataan jatkokarkeloita ja isoja turnauksia silmälläpitäen.
Tehot: Juho 1+0, Henu 1+0, Petu 0+1, Vornanen 0+1