28.3.2010

Ug Darra pronssille Harrastemestaruussarjassa!

Ug Darra sijoittui kovatasoisessa kilpailussa kolmannelle sijalle. Sijoitus on varsin hyvä, sillä sarjaan osallistui 42 joukkuetta, joiden mukana oli todella kovatasoisia nippuja. Vain AC Banaali ja FC Jalat Jalat olivat Darraa parempia tällä kertaa. Kokonaisuudessaan sarjasta jäi hyvä maku suuhun, pronssi maistuu vaikka eilen pelaajien ilmeet olivat alakuloisia välieräottelun jälkeen.

Ug Darra - FC Jalat Jalat 1-3

Darra sai välierissä vastaansa futsalin 3.divarissa pelaavan Jalat. Ottelun alku oli täysin Darran, mutta maali jäi puuttumaan. Tolppiin osuttiin kyllä hyvällä prosentilla, niiden kestävyyttä kokeilivat peräkkäin Tuna, Henu ja Läbä. Tämän lisäksi hukattiin sekä puolittainen että kahden pelaajan läpiajo. Erän puoliväliä kohti Jalat pääsivät paremmin mukaan. Tilanteita syntyi Darran maalille ja jouduttiin rikkomaan peliä aika paljon. Noin 13 min pelin jälkeen Jalkojen vikkelä nigerialaiskärki pääsi puolittaiseen läpiajoon perässään Juho. Vornanen tuli vastaan maalilta, pieni kontakti ja nigerialaiskärki vaikuttavan hurjaan ilmalentoon. Tilanteesta tuomittiin jalkojen vapari. Juho purnasi tilanteesta vastaan ja käsimerkein tehdyt kiikarit toivat Juholle punaisen kortin. Moni tuomari olisi antanut tilanteen olla, tiukat tapaukset antaisivat keltaisen kortin, mutta tuomarina ollut Antero Huttunen on eri kaliiberin mies. Sen osoitti viimeistään Darralle tuomittu 5 minuutin jäähy, mikä tilanteesta seurasi. Alivoima kestettiin, tauolle 0-0 tilanteessa.

Juhon ulosajon myötä oli pakkaa laitettava uusiksi. Taktiikan vaihto näkyi ilmeisesti otteiden herpaantumisena. 4 minuutin pelin jälkeen Jalkojen vilkas kärki ohitti Migun laidassa. Veto lähti kovana lähes päätyviivalta ja yllätti Vornasen etukulmasta. Pari minuuttia myöhemmin Jalkojen pelaaja pääsi vapaasti pommittamaan 10 metristä kohti maalia ja pallo tolpan kautta sisään. Kolmas Jalkojen maali tuli maalinedushässäkästä. Darra sai aikaan kuitenkin loppukirin. Viimeiset 7 minuuttia olivat hyvää peliä, jossa saatiin paljon tilanteita ja 5 minuuttia ennen loppua Konsta onnistui maalinteossa Henun kulmasta. Loppuaika oli hyvää puristusta, mutta maalia ei saatu aikaan millään. Näin Darra siis pronssipeliin.

Ei saatu tähän peliin parasta ilmettä esiin kuin ajoittain. Meidän heikko toisen puoliajan 10 minuutin jakso riitti Jaloille voittoon, nämä jengit käyttävät ne armotta hyödyksi. Osaa pelaajistoa välierä taisi kipsata, omalle tasolleen yltivät mielestäni vain puolet joukkueesta. Pelin onnistujiksi laittasin:

Konsta - Ehdottomasti pelin paras. Teki ensimmäisen maalinsa kilpailussa, piti tasonsa loppuun asti, ohi ei taaskaan mennyt kukaan.

Pena – Varma ja virheetön esitys, malttoi pelata rauhallisesti läpi ottelun.

Henu – Taisteli loppuun asti hurjasti.

Ug Darra – RoPSi 4-1

RoPSi oli hävinnyt oman välieränsä AC Banaalille luvuin 4-3. Latokartanon hienoissa tiloissa vastaan saatiin hyvätasoinen porukka, joka jaksoi liikkua ja taistella kentällä joka pallosta. Darran tahto voittaa mitali oli kuitenkin kovempi, tuloksena maukas 4-1 voitto. Viime hetkillä hätiin soitettu Babylon X:n kärki Markku Lempinen oli mies paikallaan kahdella maalilla, joista molemmat tulivat Läbän syötöistä. Henu ja Tuna osuivat kertaalleen.

Ottelu alkoi varsin verkkaisesti. Molemmat joukkueet pelasivat varoisesti alun. Tuna aloitti maalinteon noin viiden minuutin kohdalla. RoPSi tuli tasoihin viisi minuuttia ennen loppua kaukolaukauksella, kun Darran puolustus ja keskikenttä jättivät paljon tilaa ylösnousseelle pakille. Tauolle 1-1 tilanteessa.

Maze iski Darran jälleen johtoon. 2-1 voittomaali syntyi, kun Läbä antoi napakan kulmapotkun maalin eteen, jonka Maze näppärästi ”takavasarallaan” iski maaliin. Henu lanasi itsensä oikealta laidalta vapaaksi ja vippasi tilanteeksi 3-1. Tämän jälkeen alkoi RoPSin pitkään jatkunut painostus. Kova liike johti jatkuviin ylivoimahyökkäyksiin, ja Vornanen joutui koko ajan olla valmiina torjuntatöihin. 5 minuuttia ennen loppua nähtiin taas punaiset kortit. RoPSin pakki taklasi Henun törkeesti pelialueen ulkopuolella. Tuloksena suora punainen kortti. Henu supporttasi Juhoa ja päätti liittyä katsomon puolelle viskaisemmalla pallon kohti RoPsin pelaajaa. Tilanteesta seurasi vapari, jota meni antamaan Läbä. Kova veto maalia kohti ja Maze sai jalan väliin, loppulukemat 4-1 Darralle. Pronssiset mitalit kaulaan ja joukkuekuvaa päästään ihailemaan piakkoin.

Harrastemestaruussarja oli Darralle onnistunut valinta. Pelit olivat hyvätasoisia eikä lohkovaiheessakaan kohdattu yhtään täysin heittopussia. Menestystä tuli, pelattiin 12 peliä, joista 10 voitettiin ja 2 hävittin. Alkusarjassa maaliero 49-22, jatkopeleissä 14-8.

Pelaajien tehot kilpailussa voitti ylivoimaisesti Läbä. Tehot 15 + 10 ei jätä virhemarginaalillekaan sijaa, 2,5 pistettä per peli. Henu sijoittui toiseksi (13+6) ja Tuna kolmanneksi (7+7). Pistetaulukko kokonaisuudessaan: