21.3.2010

Ug Darra etenee välieriin Harrastemestaruussarjassa!

Ug Darra oli edennyt Harrastemestaruussarjan jatkopeleihin ja eteni nyt viikonloppuna hienosti neljännesvälieristä ja puolivälieristä jatkoon voittamalla ensin Nordean lukemin 5-3 ja sen jälkeen AC Talin numeroin 4-1. Mitalipeleihin pääsy on jo hieno saavutus, mutta mestaruus on nyt ainoa tavoite. FC Jalat Jalat/2 kohdataan välierissä Merihakassa lauantaina 27.3 klo 14.45 ja finaali/pronssi -ottelu pelataan klo 16/16.45.

Ug Darra - Nordea 5-3
Darra pääsi nopeasti johtoon Läbän kaukolaukauksella alanurkkaan. Neljän minuutin kohdalla lukemat olivat 2-0, asialla Henu. Migu ja Juho pelasivat sivurajapotkun lyhyenä, pallo takaisin Migulle ja pienellä chipillä Läbä läpiajoon ja lukemat 3-0. Nordean peli perustui parin ulkomaalaistaustaisen kaverin pallonpitämiseen. Ensimmäiselle puoliajalla unohtui kerran miesvartiointi ja taukolukemat 3-1.

Toisella puoliajalla Nordea päästettiin mukaan peliin. Darran 4-1 johto kaventui nopeasti 4-3-tilanteeseen, jossa taistelemalla puolustettiin omaa maalia. Henu teki kuitenkin vapauttavan 5-3 maalin läpiajosta, joka katkaisi Nordea selkärangan. Ottelun parhaimmisto oli helppo valita:

Henu: Hattutemppu, 3+1 -tehot. Tärkeitä maaleja tärkeässä paikassa. Henun huippukausi jatkuu eikä hyytymistä näy.
Läbä: Osui jälleen maalien väliin, peräti kahdesti. Pitelemätön ekalla puoliajalla, toisella puoliskolla ehkä vähän väsähti.
Konsta: Puolustuksen lukko. Konstansta ei ohi mennä.

Tehot: Henu 3+1, Läbä 2+1, Hietala 0+1, Migu 0+1

Ug Darra - AC Tali 4-1

Puolivälierissä tuli vastaan AC Tali, joka oli voittanut mm RiRa Edarin 5-3. Darra sen sijaan ei kuvia kumarrellut vaan esitti ehkä historiansa toistaiseksi parhaan esityksen voittamalla Talin lukemin 4-1. Puolivälierät ovat olleet meille usein paha paikka (neljässä eri turnauksessa puolivälierissä maalin häviö tai rankkarihäviö), ja oli suorastaan sydäntälämmitävää nähdä, mikä taisteluilme oli sunnuntaina kentällä. Darra esitti ehjän pelin, missä heikkoja jaksoja ei nähty.

Läbä iski parin minuutin kohdalla Darran johtoon. AC Tali tuli 10 minuutin kohdalla tasoihin ainoalla ottelussa saamallaan ylivoimahyökkäyksellä. Migu pelasi Tunan läpiajoon noin 15 minuutin kohdalla, mutta Tunski epäonnistui tällä kertaa viimeistelyssä. Tunan hiljainen ”Voi perkele..” vaihtui kuitenkin 5 sekuntia myöhemmin maalituuletukseen, kun Pena teki hienon pallonriiston veskarin avauksesta ja pelasi Tunan uudelleen läpiajoon ja tuloksena hieno 2-1 voittomaali ja puoliaikalukemat.

Puoliajalla painotettiin puolustuksen tärkeyttä, mutta muistutettiin myös kovan tempon ylläpitämisestä. AC Tali lopulta juostiin kumoon keskikentällä. Toinen puoliaika oli selkästi Darran, ja Talin paikoitellen pelasti vain maalitolpat ja kehikot, joita Läbä ja Henu pariin otteeseen kolisutteli. Noin 32 minuutin kohdalla Henu vyörytti hyökkäystä oikealta laidalta ja rebound pomppi maalinedustalle. Ensimmäisenä palloon ehti Juho, joka teki varman maalin. Hietala antoi viimeisen niitin tekemällä kulmapotkusta 4-1 loppunumerot komealla ylänurkkavedolla. Selkästi parempi joukkue voitti tänään.

Ottelusta on vaikea etsiä kolmea parasta pelaajaa, koska tänään oli vain onnistujia. Laitetaan kuitenkin nopealla intuitiolla tähtiä puolustukseen päin:

Konsta: Ei virheen virhettä pelissä. Kertaakaan Talin hyökkääjä ei mennyt ohi bermuda-shorteista, jotka viljelevät kovia taklauksia armotta.
Vornanen: Loistavaa pelinlukua ja muutama huipputorjunta tänään.
Henu: Keskikentän työmyyrä näytti tällä kertaa miten puolustetaan. Vaikka tehot uupuivat, panos joukkueelle on silti aina hurja.

Tehot: Tuna 1+1, Läbä, 1+0, Juho 1+0, Hietala 1+0, Pena 0+1

Olipas hyvä viikonloppu, mutta mitalipeleihin pääsy on vain hieno saavutus; mestaruus on ainoa tavoite.